2019 Június 1-2

Korinthosz 162 kilométeres terep ultrafutó verseny, Spartathlon kavlifikáció


2019 Augusztus 16-17.
A HRSE versenyzőjeként hétvégén részt vettem a 
Korinthosz 162 kilométeres terep ultrafutó versenyen.

Nagyon neház felkészülés után tudtam elindulni, heteket elvett a kiújuló Piriformis sérülés kezelése és a hegyifutó maraton OB-n összeszedett kullancs okozta gyengeség.

Nem a legjobb előjelekkel, de nagy várakozással rajtoltam, azonban a tervezett tempót már 5 kilométer után sem tudtam tartani. A hegyre is csak sétálhattam, ennek ellenére a Piriformis sérülés kiújult.

Komoly fájdalmaim voltak, ráadásnak Bogyiszló központ előtt elkezdett ömleni az eső, jéggel vegyesen, egészen Bajáig, ez sem javított a helyzeten. Ennek ellenére jól haladtam a negyedik helyen. Baján még nagyjából a tervezett szintidő környékén voltam, de onnan rohamosan romlott a helyzet, erősödött a fájdalom. Ha gyorsítottam, azonnal éreztem, így egy kevert-séta-lassú kocogással kellett beérni. Ennek eredményeként távolodott az élmezőny, de a negyedik hely stabilnak látszott. 80 kilométernél Tibi ki akart venni a versenyből, mert azt mondta, sosem látta, hogy ennyire fáj valami. Úgy döntöttem, a lassú tempó és séta kombóval végigmegyek,mert nem voltam fáradt, sokkal több volt még bennem, reménykedtem, enyhül. Nem lett jobb, de haladtam. A frissítés rendben volt. Sikerült kitalálni azt a tempót, aminél haladtam és nem volt nagyon erős a fájdalom. Az eleje már beérhetetlennek tűnt, de 25 kilométernél látszott, meg lehet a harmadik hely.  Ugyan a tervezett időmhöz  képest lassabban, de női harmadik helyezettként, abszolút tizenharmadik helyen értem a célba. Korosztályos eredményhirdetés nem volt, de listázta a rendszer, az 51+ kategóriát amit megnyertem,  6 férfi előtt, legidősebb női versenyzőként.

A verseny nehézségére utalhat, hogy 130 indulóból 69-en fejezték be a futamot.

Legyőztem a rettegésemet az egyedülléttől, az éjszakai futástól és életemben először teljesítettem 100 mérföldes versenyt, amiért hálás vagyok a versenyszervezőknek, Márkus Öcsiéknek, végül is, belekényszerítettek ebbe a helyzetbe:)!

Gratulálok minden teljesítőnek, a verseny győztesének és minden egyéb helyezettjének, külön barátnőimnek, Zsaninak, Editnek és Szvetlanának.

Az eredményhirdetés egy banketten zajlott, ahol végre személyesen is találkozhattam Bogárdi Szilvivel és több más, névről ismert és általam nagyrabecsült női és férfi futóval.

A befutó érem gyönyörű és van már Korinthos övcsatom is, mondjuk övet nem hordok, de van:).

Elégedett vagyok az eredménnyel, köszönöm a támogatóimnak,a POLARNAK, Katona Imrének az Aqua Generál Kft tulajdonosának és feleségének, Andinak, Juhász Csabának az Organica FX tulajdonosának, a HUNGAROSPA-nak, egyesületemnek a debreceni HRSE-nek.

Köszönettel tartozom a verseny szervezőinek, valóban színvonalas és magas sportértékű, nagyon jól szervezett rendezvényen vehettem részt.

Köszönöm edzőmnek, Bartha Attilának a felkészítést és versenystratégiát.

Jivatalos eredmények:

Abszolút eredménylista

Női eredménylista

:

Korosztályos eredménylista


#hrse #organicafx #polarv800 #aquageneral

IMG_5920
IMG_5861
IMG_5916
IMG_5915
IMG_5913
IMG_5905
IMG_5897
IMG_5895
IMG_5891
IMG_5886
IMG_5883
IMG_5882
IMG_5874