100 kilométeres ultrafutó országos bajnokság Velence

Updated: Dec 30, 2018Első 100 km-es országos bajnokságom margójára.

2018. március 11-én reggel kilenc órakor rajtolt Velencén a mezőny, több, mint 100 résztvevővel. A lefutandó táv 100 km volt egy 5 kilométeres körpályán, benne pici emelkedővel. Megható volt számomra, hogy az OB-mezőny résztvevőit név szerint szólították és tiszteletünkre lejátszották a Himnuszt. Innentől kezdve csak futni kellett - sokat és lehetőleg gyorsan.

:)

Edzőmtől, Bartha Attilától, megkaptam az utasításokat, amelyeket sikerült egész nagy pontossággal betartani. Segítőm a férjem volt, ő tuszkolta belém az enni- és innivalót minden körben.

Élmény volt a hazai női mezőny élversenyzőivel, Kisháziné Zombory Erikával, Makai Vikivel, Huzsvay Edittel, Horn Zsanettel, Csáti Timivel, Martinák Anikóval egy pályán körözni, őket eddig csak messziről figyelhettem, csak olvashattam róluk.

Erika és Viki külön klasszist képviseltek - mint később kiderült, idén két világversenyen is komoly esélyekkel indulnak: a 24 órás Európa-bajnokságon és a 100 km-es világbajnokságon. A rajtnál a hőmérséklet 6 fok volt, délre és kora délutánra 17 fokra emelkedett, a tó felől fújó a jeges szél azonban nem volt kellemes.

A megbeszélt tempóban tudtam haladni, nem volt semmilyen különösebb gond. Az élmezőny, Erika és Viki elhúzott. Először ötödik voltam, majd lassan felzárkóztam. A 11.-ik körtől már harmadik pozícióban haladtam, amit végig meg is tudtam tartani.

A befutás emlékezetes marad, az “1492” című film zenéjére haladtam át a kapun.

Egy nagyon kellemes versenyt futhattam, köszönöm a szervezőknek, az edzőmnek, Bartha Attilának, a férjemnek és a versenytársaknak a sikert és az élményt!

A mai napon frissült a DUV ultrafutó világranglista - a magyar futók előkelő helyezéseket értek el.

Az én besorolásom:

Korosztályomban a világranglista harmadik helyén állok pillanatnyilag.

http://statistik.d-u-v.org/getintbestlist.php…

A teljes női mezőnyben a 11.-ik helyet foglalom el.

http://statistik.d-u-v.org/getintbestlist.php…

Tudom, hogy még az év elején járunk, azonban büszkeséggel tölt el, hogy ilyen előkelő helyen képviselhetem a magyar futósportot.

Gratulálok mnden befutónak és résztvevőnek!


Edzőm: Bartha Attila

Csilla


12 views0 comments
  • Grey Facebook Icon
Copyright © 2018 - Makainé Szabó Csilla  - All Rights Reserved.
Makai International Network