6 órás országos bajnokság, Szentendre, SkanzenSkanzen Ultra 6 órás magyar bajnokság margójára.

Idén a harmadik országos bajnokságon vehettem részt a HRSE versenyzőjeként a Hungarospa az Aqua Generál Kft és a POLAR támogatásával. Mivel tavaly elmaradt a hat órás OB, így örömmel üdvözöltem a kiírást. Verseny előtti nap érkeztünk meg, gondoltam megnézem a pályát. Mivel a Hortobágy közepéről való vagyok, sokként ért már a domb látványa is, a murvás, köves részek, de ha már itt vagyok, megpróbáltam kihozni belőle a legjobbat. Ez számomra nem ismerős futóterep és bíztam abban is, hogy reggelre valaki eltünteti a “hegyet”.

Verseny reggelén találkozhattam általam nagyrabecsült futókkal, Muhari Gabival, Bódis Tomival, Lubics Szilvivel, Zabari Jánossal, Nagykéri Gyurival, Juhász Sanyival, Horn Zsanival, Gyöngyösi Hajnival és még sorolhatnék néhányat, de őket ismerem csak személyesen.

Nagyon erős mezőny állt fel férfi és női oldalon egyaránt.

Himnusz után elrajtoltunk, elkezdődött a hat órás körözés. Kicsit deja vu érzésem volt, hiszen a horvátországi világbajnokságon is ugyanúgy daedalon gyanús volt a pálya, mint itt.

Meglepően gyorsan teltek az órák, körönként összemosolyogtunk a fordítónál és biztattuk egymást.

A verseny terveim szerint sikerült, egyéni csúcsomat megjavítva egy OB Bronzéremmel lettem gazdagabb.

Köszönöm a szervezőknek a lehetőséget, hogy ebben a dombos műfajban is kipróbálhattam magam. Holnap még biztos nem állok rajthoz ugyanott, de szép emlékként megőrzöm a 2340 méter minden báját.

Edzőm: Barth Attila

#hrse #hungarospa #polarszponzoralt #aquageneral

1 view0 comments
  • Grey Facebook Icon
Copyright © 2018 - Makainé Szabó Csilla  - All Rights Reserved.
Makai International Network