Köszönetnyilvánítás


2018 éremkollekció novemberig

Köszönetnyilvánítás

Ha ezt a szót a könyv elején olvasom, átlapozom.

Most kérlek, te ne tedd ezt.

“…ebben az évben nem nyertél semmit…”mondta egyik kedves ismerősöm.

2017-ben aranyeső, idén pedig egyetlen versenyen sikerült a dobogó első fokára állnom.

Tényleg nem nyertem volna semmit?

Az évben nagy versenyt már nem tervezek, inkább már csak levezetés és futás a futás öröméért. Hosszú volt a szezon, kemény versenyekkel, jöhet a feltöltődés, ideje, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik nélkül biztos, hogy nem jutottam volna el versenyekre, vagy nem tudtam volna készülni rájuk. Előttem még egy Garda félmaraton, aztán már csak lazítás.

Lássuk az elmúlt 12 hónapot.

December, spártai 100-as, a Spartathlon kvalifikáció a margitszigeten. Tudni akartam, van-e élet hat óra után, csak ennyi volt a cél. 100 km a rekortánon. Sikerült szintidőn belül teljesíteni. Köszönöm Ispánki Zoli, hogy elindítottatok ebbe az irányba, ott úgy tűnik, ívet fogtam. Ennek hatására indult el márciusban az ultrás őrület. Megtetszett benne a kihívás, a magamnak megfelelés, a belső párbeszéd és maga a teljesítés szépsége.

Március, 100 kilométeres országos bajnokság, Optivita 100 verseny, bronzérem. Korosztályos világranglistán 20 ranghely. Életem első országos bajnoksága, kvalifkációs “C” szintidő világversenyekre.

Április, Krakkó maraton, abszolút női 42, korosztályos 2. hely.

Május, Debrecen, nagyerdő, egy 5 kilométeres sprint, abszolút női 3, korosztályos 1.

Május, Ultrabalaton, egyesületem a HRSE női 10 fős váltójával második helyezés.

Június, 12 órás éjszakai országos bajnokság, Optivita 12 óra, ezüstérem, egyben korosztályos világranglista második helyezés. Soha nem futottam éjszaka, életem első 12 órás versenye.

Július, Ultra Tisza-tó 111 km. Második helyezés, a tavalyi pályacsúcson belül. 31 fok, árnyék nélkül, az első nem körözős versenyem.

Augusztus, cserépi trapp, hegyi félmaraton, női abszolút 2. Másnap Kazincbarcika KOLORFUTÁS, 10,5 km táv, női abszolút 2.

Szeptemberben egy különleges lehetőség, hogy elindulhattam a 100 kilométeres ultrafutó világbajnokságon, ahol hazámat képviselhettem, egyéniben, csapatban két nagyszerű futóhölggyel, Kisháziné Zombory Erikával és György Terával. A címeres bordó mezen, a piros- fehér-zöld sáv gyerekkori álmom volt. Nehéz, kanyargós pálya, 1000 méter szinttel, nagy melegben a harmadától. A verseny egyben Masters világbajnokság is volt. Csapatban 15, egyéniben 64, W45 korosztályomban 9-ik hely. Ez az egyetlen verseny, ahol nem sikerült dobogóra állnom.

Szeptember, nagyerdei terep maraton, 11,5 kilométeres táv, női abszolút 1.

Október, 6 órás ultrafutó országos bajnokság, bronzérem. Egyéni legjobb egy nagyon nehéz, köves, murvás, közel 1000 méter szintes pályán. Korosztályban be fog férni az első 15-20 közé (még nincs közzétéve) a világranglistán.

Ezt összeadva, kiszámoltam, hogy 17 maratonnak megfelelő versenytávot teljesítettem 10 hónap alatt úgy, hogy előtte mindösszesen két hat órás versenyen vettem részt 2016 és 2017 években.

Ez rengeteg munkával, edzéssel, utazással, szervezéssel járt. Kiemelten kellett figyelni a táplálkozásra, regenerációra.

Mindez nem ment volna egyedül.

Egy csapat dolgozott körülöttem, a sikereimért. Szeretnék a csapat tagjainak és az összes támogatónak most itt ebben a formában köszönetet mondani!

Külön köszönöm meg edzőmnek, Bartha Attilának a 2,5 éve tartó munkáját, a minden héten pontosan érkező edzésterveket, a versenyekre való felkészítést, a frissítések precíz kalkulációját. Hogy amit mondott, mindig megvalósítható volt, hogy nem sérültem le, nem lettem túledzett, meg tudtam őrizni még ennek a feszített (abnormális?) Versenynaptárnak ellenére is az “élességemet”. Köszönöm, hogy a néha ötletszerűen érkező kívánságaim alapján, a teljesen eltérő versenyekre is fel tudott készíteni. Köszönöm a barátságát, néha a biztatást vagy azt, ha elmondta, mit csinálok rosszul és néha jól:).

E mellett masszőr és manuálterapeuta, orvosok, gyógytornászok segítettek kipihenni a versenyeket, helyrehozni az apróbb sérüléseket.

Hálás vagyok

Haller József gyógymasszőrnek, Bujdosó Eszternek masszőrnek és gyógytornásznak, egyben barátnőnek ( aranykéz 1:)! ), Szentpáli Gavallér Mónikának, fascia trénernek, manuálterapeutának, egyben barátnőnek és lelkisegély szolgálatnak:) ( aranykéz 2!:) ), Papp Adél kinezológusnak, Dr Malkócs Zsolt kardiológus főorvosnak munkájukért. Bármikor bármiben bizalommal fordulhattam hozzájuk, soron kívül is álltak rendelkezésemre.

Nagy segítséget kaptam szponzoraimtól:

- a HUNGAROSPA-tól, aki biztosította az uszoda használatát egész évre. - a POLAR-tól, aki a legmodernebb órával, a V800-as modellel támogatott és a POLAR marketing motorjától, Kozák Évitől. egyesületemtől, a HRSE-től, aki versenyzési lehetőséget biztosított. a debreceni SETCENTER-től. Az intézmény teljeskörű kivizsgálást és teljesítmény diagnosztikát végzett el, ami nagyban segítette a versenyfelkészülést. A MARATONMAN sportüzletektől, akik kiegészítőkkel láttak el. a Nutridepo Kft-től a SIS Nutrition forgalmazójától. a Simple Sport Kft-től a Squeezy Nutrition forgalmazójától. a COMPRESS sporttól, aki kompressziós szárakat biztosított a versenyzéshez, edzésekhez. a Saucony Magyarországtól, aki világbajnokságra biztosította a cipőmet.

Beszélnem kell azokról az ezrekről, akik időt töltöttek ismerősként vagy ismeretlenül azzal, hogy meglátogatták a futóoldalamat, facebook profilomat és jókívánságaikkal biztattak. Azoknak a kedves futóknak, akiket idén ismertem meg és azoknak, akikkel már régebbről látjuk egymást a pályákon.

Rengeteg inspirációt kaptam klasszis futóktól, akikkel versenyezhettem, akiket eddig csak az újságok oldalain, fotókon láthattam.

Kívánok sok sok csodás futóélményt mindannyiótoknak, örülök, hogy megismerhettelek titeket.

A világbajnokság kiemelten teher volt, ezt megértették néhányan és ők külön támogattak.

Szeretném megköszönni a segítségét az alábbi magánembereknek, cégtulajdonosoknak, ők mindannyian lelkes, sportot szerető lokálpatrióták. Támogattak úgy is, hogy tudták, ebből nekik gyakorlatilag semmilyen üzleti előnyük nem fog származni.

Köszönöm a bizalmát és támogatását:

Kabai Tibornak a Tempó Tours utazási iroda vezetőjének, Csáki Szabolcsnak, hajdúszoboszlói gazdálkodónak, Cseke Mónikának a Menő Manó gyerekruházati üzlet tulajdonosának, Kiss Ferenc debreceni vállalkozónak, Varga Gyulának és Varga Gábornak az Irrifarm Kft tulajdonosainak, Herczeg Zsoltnak a Herczeg Gabona Kft tulajdonosának, Szabó Gyulánénak a VESZ-2000 Kft tulajdonosának, Kállai Istvánnak a Kállai TBG Kft tulajdonosának, Csirkés Lászlónak a LIZA apartmanház tulajdonosának, A Little Charles Coffe tulajdonosainak, Enikőnek és Kiss családnak, Kovács Gergelynek és Nikinek, a FUSSHEGYES sportegyesületnek, akik különösen kedvesek nekem, hiszen itt kezdtem a versenyzést 2,5 éve.

Külön szeretném kifejezni nagyrebecsülésemet és köszönetemet fő támogatómnak, Katona Imre úrnak, az Aqua Generál Kft tulajdonosának, aki a 2018-2019-es versenyszezont támogatja, így szinte csak a felkészüléssel kell foglalkozzak. Katona Imre lelkes sport támogató, nincs a környékünkön olyan rendezvény, amelyen ne szerepelne cége logója mint szponzoré. Ő maga is sportember, egy speciális lovas szakágban ért el kiemelt sikereket, városunk sportjáért sokat tévő mecénás. Világbajnokságon, Európa bajnokságokon vett részt és dobogós helyezésekkel tért haza. Amikor megkerestük, azonnal és gyakorlatilag kérés nélkül kínálta fel segítségét, amelyért nagyon hálás vagyok.

Az ismerősömnek igaza volt. Idén valóban nem nyertem versenyt, csak egyet. A világbajnokság kivételével azonban mindenhol dobogón állhattam, ha “csak” a korosztályomban is.

Idén már 50 évesen háromgyermekes anyaként, nemsokára nagymamaként minden versenyen a legidősebb nőként futottam.

Hatalmas kaland volt, minden percét és fájdalmát, fáradtságát élveztem.

Tényleg nem nyertem volna szinte semmit pár fémplaketten, kupán, üveg pezsgőn és oklevélen kívül?

Úgy érzem nem. Nyertes vagyok!

Nyertem új barátokat, nagyszerű sport és versenytársakat, hitet az emberi segítőkészségben, élményeket az ország és a világ több pontjáról. Nyertem megfizethetetlen tapasztalatokat. Futhattam világklasszisokkal, itthon és külföldön. Nagy magyar bajnokokkal mérhettem össze az erőmet.

Megismertem Bérces Editet, minden idők legsikeresebb női ultrafutóját, aki mentorált, ami nagyon kedves gesztus tőle, köszönöm neki. Rajta keresztül találkozhattam a magyar ultrafutás dicső múltjának több nagyszerű szereplőjével.

Nyertem belső békét, nyertem új célokat.

Megtanultam örülni egy bronzéremnek is.

Úgy érzem, bár még nincs teljesen vége, megnyertem ezt az évet!

Mindenkinek köszönöm, aki ebben egy kicsit is részt vett!

7 views
  • Grey Facebook Icon
Copyright © 2018 - Makainé Szabó Csilla  - All Rights Reserved.
Makai International Network