POLAR OH1 és H10 jeladók összehasonlító tesztA barcikai kolorfutáson Kozák Évi félrehívott és kezembe nyomott egy kis dobozt, OH-1 felirattal.

Fogalmam nem volt, mi van benne, de arra kért, teszteljem.

Kaptam még egy POLAR Compress szárat a VB-re, egy POLAR pólót, úgyhogy talpig POLAR-ban versenyzek manapság:)!


Bárki számára hasznos lehet az alábbi iromány, fogadjátok szeretettel!

Probléma, amelyre megoldást nyújthat: vannak akiket esetleg kidörzsöl a mellkasi jeladó (tapasztaltam ilyet én is 100 kilométeres versenyeken, 8-10 óra után) vannak akik nem szeretik mellkason hordani a jeladót

Az OH-1 rendkívül kényelmes, kis súlyú, szinte észrevehetetlenül hordható, nagyon kényelmes. További előny, hogy villámgyorsan tölthető, nincs elemprobléma, valamint önálló rögzítő eszközként is működik a memóriájában eltárolva az adatokat, így akár óra nélkül is végezhetünk egy edzést, a pulzusadatok rögzítve lesznek.

Egyedüli probléma, hogy vízben a bluetooth nem ad jelet, így úszásnál továbbra is a H-10 mellkasi jeladó használandó.

OH-1 optikai szenzor összehasonlító teszt!

Hogy egy kis jókedv is legyen benne, kicsit szürreális látvány lehetett, mikor elindultam, ugye két óra, két jeladó, vállamon pittyeg a metronóm, a kis utcákban néhány ismerős idős hölgy szinte láttam, összesúg a hátam mögött:

“Itt ez a kis nő, tudod, ez a futó, na nízd meg, teljesen ráment a szívire a futás, jajjjj, mán két óra kell neki, meg hallod, elemrűl megy, hogy kattog!”:):):):)

A tesztet egyszerűen végeztem el. Egy adott feladatos futásnál, amely több pulzuszónában egy fokozó jellegű futás volt, mindkét órámat feltettem. A V800-at az OH-1 optikai jeladóval párosítottam össze, amit a bal felkaron viseltem, az M400-at a mellkasi jeladómmal. Mindkettőt indítottam a futás kezdetekor. Időben így pár másodperc eltérés volt az órák közt, de nem is ez volt a cél, hanem a minimális, maximális és az adott szakaszokon mért mellkasi jeladó vs optikai jeladó összahasonlított eredményei. 

#Megjegyzés: a pulzuszónák százalékban mért eltérése nem mérvadó, másra zónára voltak konfigurálva, pusztán az abszolút értékek a fontosak, valamint a két óra szinte méterre pontos távolságot mért, annak ellenére, hogy elég össze-vissza kanyargós pályát futottam be.

Mért eredmények a másfél órás edzés viszonylatban:

V800: minimum: 148 Maximum: 155 Átlag: 150

M400: minimum: 148 Maximum: 155 Átlag: 150

Megállapítható, hogy az OH-1 pontosan ugyanolyan értékeket mért és mutatott, mint a H10 mellkasi jeladó. Összevetettem a polar flow-ban megjelenő grafikonokat. Másodpercre pontosan ugyanazokat az adatokat adta mindkét jeladó az adott kilométerszelvényben.

A rögzített szakaszokon belül is pontosan ugyanazokat a mért értékeket produkálta mindkét jeladó.

Kiegészítő tesztet végeztem 100 méteres nagy intenzitású fartlek futásnál, itt azt tapasztaltam, minimális késése van a H10-es jeladóhoz képest az OH-1-nek, a kiugróan magas és hirtelen eső pulzusgörbéknél.

Kerékpáron is el lett végezve a teszt, ugyanolyan eredménnyel végeztünk, mint a futásnál.

Feltöltöttsége eddigi tesztjeim szerint 12 óra üzemidőre elegendő egész napos folyamatos viselés mellett.

Konklúzió: tökéletes, okos és kényelmes alternatíva lehet mindazok számára is, akik akár hosszútávú munkát végeznek. Melegen ajánlom azoknak, akik nem szeretik a mellkasi jeladót, egyszerű, és nagyon korszerű alternatívája a pulzusmérésnek a mellkasi jeladók mellett.

Egyre valószínűbbnek érzem, hogy a szeptemberi 100 kilométeres világbajnokságon is ezt fogom viselni, bal felkaron.

#polarv800 #polarszponzoralt #oh1 #hrse #hungarospa #maratonman

1 view0 comments
  • Grey Facebook Icon
Copyright © 2018 - Makainé Szabó Csilla  - All Rights Reserved.
Makai International Network